Üdvözöljük a Minősített Biogazdák Magyarországi Egyesületének weboldalán

A Minősített Biogazdák Magyarországi Egyesülete (MBME) a tagok tulajdonában álló, non-profit egyesület azért jött létre, hogy a legmagasabb minőségi és ökológiai szabványok, előírások és kutatások alkalmazásával -- és ezek oktatásával –, a tagjainak termékei a legegészségesebbek és legfrissebbek legyenek. Rendkívül nagy gondossággal, odafigyeléssel termesztjük, gondozzuk és takarítjuk be terményeinket. Ezt igazolja a minősítésünk.

Amiért dolgozunk

ERŐEGYESÍTÉS – a biogazdálkodók összefogása, közös képviselete, a minőségi és minősített

BIOGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK TERJESZTÉSE – a fogyasztók felé is, a

BIOFARMOK ÉS TERMÉKEIKNEK MEGISMERÉSE és ISMERTETÉSE széles körben.

Rólunk

Az MBME tagjai a legmagasabb minőségi szinten elkötelezettjei a biogazdálkodásnak. Számunkra a biogazdálkodás egy életre szóló szenvedély. Tagjaink kiváló szakmai és személyes hírnevükkel is valódi példát mutatnak az elkötelezettségről.

Tevékenységünket a helyi közösséggel is megismertetjük, és segítjük az együttműködést a biogazdálkodók és a fogyasztók között, illetve kapcsolatot ápolunk a nemzetközi ökológiai mezőgazdasági szervezetekkel.

Tanúsítványunk

Az MBME tanúsítványa igazolja, hogy az adott gazdaság a biogazdálkodás és az öko gazdálkodás előírásainak maximálisan megfelel, az adott termék a biogazdálkodás és az öko gazdálkodás előírásainak maximálisan megfelelő gazdaságból származik. A tanúsítvány megszerzéséhez a tagok egy részletes bizottsági vizsgálaton, illetve évenkénti felülvizsgálaton esnek át, amely során ellenőrizzük az előírások pontos betartását.

A felvételre váró potenciális tagok vizsgálatait a teljes átláthatóság érdekében nyilvánosságra hozzuk. Minden egyes felvételre váró tag gazdálkodását egy éven át monitorozzuk, hogy előírásainknak maximálisan megfeleljen.

Az MBME tagok a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzési rendszere és tanúsítványa alapján működnek.

Az MBME tagjai a legmagasabb minőségi szinten elkötelezettjei a biogazdálkodásnak!
Számukra a biogazdálkodás egy életre szóló szenvedély!
Tagjai kiváló szakmai tapasztalatokkal és személyes hírnevükkel segítik népszerűsíteni  a helyi és a külföldi biogazdáknak a módszereiket és termékeiket az egészség tudatos vásárlóknak!

A Bio-
gazdálkodás

A növények, állatok és a talaj természetes egyensúlya középpontba került, hiszen a talaj termékenységének megóvása a sikeres gazdálkodás alapja. Az ökológiai mezőgazdaság magában foglalja az összes olyan mezőgazdasági rendszert, amely környezeti, szociális, gazdasági szempontból egyaránt fenntartható, és egészséges termékek, élelmiszerek előállítását biztosítja. A természetes folyamatokat hagyja érvényesülni, így a több ezer éves hagyományok újra szerepet kaptak, mint például a vetésforgó, a vegyes ültetés illetve a komposztálás, így lesz egészséges tápanyagban gazdag a termesztett zöldség és gyümölcs.

Napjaink legmagasabb szintű tudásanyaga ötvöződik a természetes biológiai folyamatokkal. Így kerül ki a biogazdálkodásból a szintetikus trágyák és növényvédő mesterséges szerek használata. Az ökológiai mezőgazdaság, vagy biotermesztés, vagy biogazdálkodás fogalmakat, illetve az öko és bio jelzőket szinonim kifejezésekként használják, különböző nyelveken is. A jelentésük a lényeg. Az ökológiai gazdálkodóknak, feldolgozóknak és importőröknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük. Az öko-, illetve biotermékeken a „bio”, illetve az „öko” jelző mellett az öko-logó használata is kötelező, mely igazolja a szabályoknak való megfelelést. Ezen szabályozások egységesítésére folyamatos törekvés van.

Az ökológiai gazdálkodással kapcsolatosan bővebben olvashatnak az Európai Bizottság hivatalos információs oldalán:

http://ec.europa.eu/agriculture/organic/home_hu

Kapcsolat

Amennyiben kérdése merülne fel, az alább megadott elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésére vagy töltse ki űrlapunkat.

Email: info@cofa.hu

Phone: +36 30 622 2575